Scheringa weer in de schilderijen

De voormalige topman van de DSB Bank, Dirk Scheringa, houdt zich weer bezig met kunst. Scheringa, die met zijn bank ook zijn Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek op de fles zag gaan, brengt op zijn website schilderijen aan de man.

Scheringa vertelt vrijdag dat hij wat ruimte over had op zijn website dirkscheringa.nl. "Ik ken gezien mijn verleden veel goede kunstenaars. Ik houd enorm van kunst en kunstenaars en het is een moeilijke tijd om kunst te verkopen. Tegenwoordig gaat alles via internet en als ik ze hiermee een beetje kan helpen, dan is dat mooi."

Zijn vroegere museum bevatte 1300 'schitterende schilderijen', herinnert de oud-topman zich. Om zo veel schilderijen gaat het nu vooralsnog niet. Op dit moment promoot hij via zijn website twintig schilderijen van drie kunstenaars, Adriana van Zoest, Ed van der Kooy en Sabine Liebchen. Van commissie is volgens de oud-topman nog geen sprake. "Als het storm loopt, kunnen we daar wel eens over gaan praten."

Scheringa lanceerde begin dit jaar zijn nieuwe onderneming Homerus, een sprekersbureau waar bekende en minder bekende sprekers kunnen worden gehuurd.


Scheringa weer in de schilderijen (Foto: Novum)