Obama spreekt

De Amerikaanse president Barack Obama geeft om 19.00 uur Nederlandse tijd een verklaring over de economie. Dit maakte het Witte Huis maandag bekend.

Waarschijnlijk zal Obama onder meer spreken over de verlaging van de kredietwaardigheid door kredietbeoordelaar S&P afgelopen weekend. De president heeft nog niet eerder commentaar gegeven op het verlies van de AAA-rating. Financiële markten wereldwijd reageerden maandag woelig op de schuldencrises in de VS en Europa.

Update 19.10 uur
De speech is uitgesteld tot 19.30 uur Nederlandse tijd. Bekijk hier de stream via de website van het Witte Huis (en stream Journaal24).

Update 20.30 uur
Obama heeft gereageerd op de verlaging van de kredietstatus van de VS. Hij zegt dat investeerders wereldwijd vertrouwen blijven houden in de VS. "Amerika zal altijd een triple-A land blijven", aldus Obama.

Toch erkende hij dat er problemen zijn met de Amerikaanse financiën, maar dat die best op te lossen zijn zolang er betere samenwerking komt op politiek vlak. Tot slot hield de president ook een eerbetoon aan de 30 omgekomen Navy SEALs in Afghanistan afgelopen zaterdag.


President Barack Obama's speech maandagavond Nederlandse tijd