Politiehond bijt overwerker

Een medewerker van een bedrijf in Apeldoorn die aan het overwerken was is woensdag gebeten door een politiehond. De politie was in het kantoorpand op zoek naar twee inbrekers. De medewerker had wel gehoord dat 'de politie' hem sommeerde tevoorschijn te komen, maar dacht dat zijn collega's een geintje met hem uithaalden, meldt de politie.

Agenten waren rond 19.15 uur naar het pand aan het Rietveld gegaan nadat een beveiligingsmedewerker door twee verdachte mannen met bivakmutsen op in het kantoor was overlopen. De politie omsingelde het gebouw en een hondengeleider zocht met zijn viervoeter het pand af.

Op iedere etage werd volgens de politie geroepen dat aanwezigen tevoorschijn moesten komen. Op de tweede etage was de medewerker aan het overwerken. De man liep echter plotseling weg, waarna de politiehond hem in zijn arm beet. Dat het niet om een inbreker ging, werd al snel duidelijk.

De man is naar een ziekenhuis gebracht en later op de trein naar huis gezet. Volgens de politie had hij ondanks zijn pijnlijke arm begrip voor wat er was gebeurd. De inbrekers werden niet meer gevonden. Wel bleek sprake van schade die vermoedelijk door hen was veroorzaakt.