Tarantino speelt bandiet in spaghettiwestern

Quentin Tarantino gaat een rolletje spelen in een spaghettiwestern van Franco Nero. The Angel, the Brute and the Wise wordt een eerbetoon aan regisseurs Sergio Leone en John Huston. "Ik heb hem een brief laten tekenen waarin staat dat hij in mijn film wil spelen", zegt de Italiaanse acteur tegen het Amerikaanse filmvakblad Box Office Magazine.

Tarantino werkt zelf ook aan een spaghettiwestern getiteld Django Unchained, met Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio en Samuel L. Jackson in de hoofdrollen. Toen de eerste berichten over die film het daglicht zagen, leek Nero ook een rol te hebben in de film. Ook ging het gerucht dat de film The Angel, the Brute and the Wise zou heten. Nu blijken er twee westerns in de maak te zijn. Nero heeft Tarantino gevraagd een klein rolletje als bandiet te spelen in zijn eerbetoon.

De Italiaanse Nero is onder meer bekend van de titelrol in de western Django uit 1966. Hij hoopt op een rolletje in de western die de Pulp Fiction-regisseur maakt. "Iedere keer als ik Tarantino spreek wil hij alles weten over Sergio Corbucci, de regisseur van Django", zegt de 69-jarige Nero. Tarantino heeft hem nog niet benaderd voor zijn western. "Ik hoop dat Quentin me vraagt voor een rol. Dat zou me erg gelukkig maken."


Tarantino speelt bandiet in spaghettiwestern (Foto: Novum)