Fenerbahçe en Trabzonspor mogen gewoon spelen

Fenerbahçe en Trabzonspor mogen voorlopig gewoon voetballen. Dat heeft de Turkse voetbalbond maandag besloten. Beide clubs zijn betrokken bij een omkoopschandaal, maar de bond wil wachten met het nemen van maatregelen totdat aanklagers de beide clubs aanklagen. Door de beslissing van de bond komen beide ploegen vooralsnog gewoon in de Champions League uit.

Fenerbahçe won afgelopen seizoen nipt de Turkse titel, vlak voor Trabzonspor. Aziz Yildirim, de voorzitter van de club uit Istanbul, werd zondag officieel aangeklaagd voor het manipuleren van wedstrijden. Maandag arresteerde de Turkse politie opnieuw 22 mensen. Onder hen was Sadri Sener, de voorzitter van Trabzonspor.

Mits er niets verandert in de tussentijd doen de twee Turkse clubs vrijdag mee aan de loting voor de derde voorronde van de Champions League. "Disciplinaire acties worden pas ondernomen als de rechtbank de aanklacht van de aanklager accepteert", stelt een woordvoerder van de voetbalbond.

In het ergste geval kan Fenerbahçe de titel kwijtraken en kunnen beide clubs een divisie terug worden gezet. Voorlopig gaat de Süperlig echter gewoon van start op 5 augustus zoals gepland. Fenerbahçe en Besiktas strijden een weekeinde eerder om de Super Cup.