Martina vindt Koevermans topaankoop

Javier Martina kreeg bij Toronto FC ineens gezelschap van landgenoot Danny Koevermans en voormalig Duits international Torsten Frings. ''Topaankopen'', vindt de ex-Ajacied.

Martina verkaste in maart van Ajax naar Toronto FC. De sportieve prestaties van zijn nieuwe club vallen tegen. Slechts drie van de eerste negentien competitieduels werden gewonnen. Met nieuwelingen Danny Koevermans en Torsten Frings hoopt de club afstand te nemen van de onderste plaatsen van de Amerikaanse Major Leage Soccer.

''Twee topaankopen'', noemt Martina de versterkingen in Voetbal International. ''Toronto heeft behoefte aan spelers die bekend zijn met de Europese speelwijze. Die Amerikanen zijn topfit en hebben een geweldige instelling, alleen tactisch is het een stuk minder''. Het lukte de flankspeler bij Ajax nooit door te breken in het eerste elftal.

Begin 2010 werd hij naar Haarlem gestuurd om ervaring op te doen, maar door het faillisement van de club bleef zijn periode daar beperkt tot slechts één wedstrijd. Hierna bood Ajax hem geen contractverlenging aan, maar bleef Martina wel trainen met Jong Ajax. Een proefperiode bij Willem II liep - mede als gevolg van een kruisbandblessure - op niets uit.

''Die blessure kwam natuurlijk héél ongelegen. Dat maakt het vinden van een club wel heel moeilijk'', vertelt de aanvaller die speelt onder trainer Aron Winter. Sportief valt het voor Martina dus nog even tegen, al werd wel ten koste van Vancouver het nationale bekertoernooi gewonnen.