Reorganisatie Sony-management

Achteraf is vrijwel iedereen van mening dat Sony hersteld is van de problemen veroorzaakt door de hack van PSN. Mede door hun bescheiden opstelling tijdens hun E3-presentatie. ‘Hoog tijd voor wat promoties’ moet Sony gedacht hebben.

Om te beginnen is Kaz Hirai gepromoveerd tot een functie met misschien wel de langste titel in de geschiedenis van functietitels. Op zijn visitekaartje staat sinds kort: ‘Representative Corporate Executive Officer and Executive Deputy President, Sony Corporation, and President of Consumer Products & Services Group (CPSG)’. Ook is hij ‘Chairman of Sony Computer Entertainment’. Dat klinkt als een baan met veel verantwoordelijkheid.

Andrew House, die eerst de baas was van Sony Computer Entertainment Europe, heeft nu de oude baan van Hirai, namelijk hoofd van Sony Computer Entertainment. Hierbij de tekst op zijn visitekaartje (gewoon omdat het kan): ‘President and Group CEO of the entire Sony Computer Entertainment Group’. Jim Ryan (voorheen Executive Vice President and Co-COO of SCEE) pakt op zijn beurt het oude baantje van House.

Dan gaan er ook nog een aantal met pensioen, namelijk Akira Sato en Ken Kutaragi. Hierdoor zal de Board of Directors bestaan uit:
- Kazuo Hirai, Chairman
- Andrew House, President and Group CEO
- Kunimasa Suzuki, Deputy President
- Howard Stringer, Chairman, President and CEO of Sony Corporation
- Masaru Kato, Chief Financial Officer of Sony Corporation