Jonathan Demme maakt animatiefilm van boek Eggers

Regisseur Jonathan Demme schrijft een scenario van het boek Zeitoun van Dave Eggers. De Oscarwinnaar voor Silence of the Lambs is van plan een animatiefilm te maken van de roman over een hulpverlener van de slachtoffers van orkaan Katrina in New Orleans. "Het is een geweldig boek", vertelde hij op het Aruba International Film Festival.

De 67-jarige Demme heeft een striptekenaar in de arm genomen om de animatiefilm vorm te geven. Demme werkt zijn ideeën voor Zeitoun momenteel uit. "Het boek is goed, maar de vraag is hoe gaat de animatiefilm eruit zien." De regisseur is bekend van films als Philadelphia en Rachel Getting Married. In 1992 won hij de Oscar voor beste regisseur, voor de film The Silence of the Lambs.

Het boek van Eggers gaat over de Syrisch-Amerikaanse Abdulrahman Zeitoun. Hij helpt de slachtoffers van de orkaan, maar wordt daarna beschuldigd van plunderen. Zeitoun verscheen in 2009, in datzelfde jaar nam Demme een optie op de filmrechten van het boek. De filmmaker hoopt zijn scenario deze zomer af te hebben en wil de animatiefilm ook gaan regisseren.


Jonathan Demme maakt animatiefilm van boek Eggers (Foto: Novum)