Onduidelijkheid over toekomst Aquilani

Het is nog niet duidelijk waar Alberto Aquilani vanaf komend seizoen speelt. Juventus huurde de Italiaan van Liverpool, maar neemt hem niet definitief over. Juventus kon de middenvelder voor vijftien miljoen euro overnemen van Liverpool, waar hij niet kon aarden. In de Engelse havenstad lijkt voor Aquilani ook geen toekomst weggelegd.

"Aquilani wil graag in Italië blijven", zei zaakwaarnemer Franco Zavaglia tegen Radio Mana Mana. Juventus haalde onlangs middenvelders Andrea Pirlo van AC Milan en Michele Pazienza van Napoli. Aquilani zou daardoor geen kans op speelminuten maken bij Juventus. "Aquilani is geen ideale partner voor Pirlo op het middenveld. Juventus moet anders het systeem aanpassen", aldus Zavaglia.

De 26-jarige middenvelder komt volgens zijn agent wel elders aan de bak. "Het is goed dat Alberto 36 duels heeft gespeeld dit seizoen. Er bestaat geen twijfel over zijn fysiek."

Een rentree bij AS Roma, waar de Italiaan tussen 2001 en 2009 speelde, is volgens Zavaglia niet aan de orde. "Dat is denk ik zeer onwaarschijnlijk. Liverpool betaalde toen een mooi bedrag om hem te contracteren. Hem nu terugkopen zou voor Roma als een eigen doelpunt zijn. Over de interesse van AC Milan heb ik alleen wat in de media gelezen. Dat is niet concreet."