Onzekerheid rondom nieuw stadion Heracles

Heracles Almelo betrekt mogelijk niet een nieuw stadion. Dat mag worden geconcludeerd, nadat voorzitter Jan Smit vertelde niet 'aan een dood paard te willen trekken'. Het leek zo goed als zeker dat Heracles een nieuw stadion zou krijgen, gezien het akkoord met de omliggende voetbalclubs, die akkoord moesten gaan met de herinrichting van het sportpark. Daarnaast is een lening, van de gemeente Almelo, zo goed als binnen.

Maar Heracles lijkt zich op het laatste moment terug te trekken. Stichting Stadion Heracles Almelo is het niet eens met de voorwaarden die de gemeente stelt bij het uitkeren van een lening van vijftien miljoen euro. Preses Smit heeft 'geen zin om aan een dood paard te trekken' en zou volgens TC/Tubantia opstappen als het nieuwe onderkomen er niet komt. De stichting is eveneens teleurgesteld. Zij reppen van 'gebrek aan vertrouwen bij de gemeente en het ontbreken van flexibiliteit in de voorstellen'. 

De gemeente wil extra rente, omdat het risico loopt, geeft geen voorschot voor de aanloopkosten en sluit flexibiliteit in de onderhandelingen met particuliere investeerders uit. De gemeente verwacht ook van Heracles en de stichting dat zij meebetalen aan de infrastructuur. Heracles wil op haar beurt de grond voor de bouw van het stadion graag in erfpacht nemen om zodoende niet het bedrag van 8,2 miljoen euro in één keer te hoeven betalen.