Politie stuit op illegale tandarts in tram

De politie heeft donderdagavond in Den Haag een opmerkelijke vangst gedaan. Agenten stuitten op een neptandarts.

De politie hield tijdens een controle in het openbaar vervoer vijf mensen zonder verblijfspapieren aan. Een van hen had een tas met allerlei tandartsattributen bij zich, zoals gouden en witte vullingen, kronen, tangen en witte kleding. De man runde een eigen tandartspraktijk, vermoedt de politie.

Daarnaast werd een man aangehouden die werd gezocht voor een geweldsincident in de tram. De Haagse politie had vorige week beelden van de man op YouTube gezet.

De politie controleerde met de HTM in de tramlijnen 9, 11 en 12 in de Wouwermanstraat. In totaal werden bijna 1750 reizigers in 48 trams gecontroleerd. HTM schreef 175 processen-verbaal uit voor onder meer zwartrijden, het niet tonen van een geldig identiteitsbewijs, roken in de tram en openbare dronkenschap. De politie deelde zeventig bonnen uit, voor het niet tonen van een id-bewijs en openbare dronkenschap.

De politie zette ook drugshonden in, omdat uit onderzoek blijkt dat in de avonduren in trams drugs worden gebruikt. Bij meerdere reizigers werden softdrugs aangetroffen, maar geen harddrugs.