Uitslagen play-offs promotie/degradatie (19/05/2011) II

Om 20.00 uur begonnen er twee wedstrijden in de play-offs om promotie/degradatie. SC Cambuur heeft goede zaken gedaan in promotie/degradatie play-offs. Het won thuis met 2-1 van FC Zwolle. De wedstrijd tussen BV Veendam en Helmond Sport eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Zwolle, de nummer twee uit de reguliere competitie, Kwam nog wel op 0-1 voorsprong dankzij Danny Scheurs in de 52e minuut. In de 60e minuut kwam Cambuur langszij dankzij Mark De Vries. Een minuut voor tijd was het diezelfde De Vries die Cambuur de overwinning bezorgde.

Veendam kende een droomstart tegen Helmond Sport. Al in de eerste minuut scoorde Marnix Kolder de 1-0. Na elf minuten werd het zelfs 2-0 dankzij Michael De Leeuw. Nog voor rust leek het duel beslist toen Anco Jansen de thuisploeg op 3-0 zette. Een rode kaart van De Leeuw vlak na rust veranderde echter alles.

Na iets meer dan een uur spelen maakte Pavel Cmovs een eigen doelpunt, en toen Daniel Guijo-Velasco in de 67e minuut de 3-2 maakte werd het weer een wedstrijd. In de 74e minuut bracht Mark Veldmate Helmond Sport langszij. Ook de bezoekers moesten echter met tien man verder toen Etiënne Esajas in de 79e minuut rood kreeg. Aan de stand veranderde dit echter niets meer.