Rangers voor derde jaar op rij kampioen

Glasgow Rangers heeft voor de derde keer op rij de Schotse landstitel veroverd. In de uitwedstrijd bij Kilmarnock hadden de Rangers voldoende aan een punt, maar het elftal van Walter Smith boekte een ruime 5-1 overwinning. De Rangers zijn daarmee voor de 54e keer kampioen van Schotland.

Al na acht minuten zaten de bezoekers op rozen bij Kilmarnock. Door twee doelpunten van Kyle Lafferty en een treffer van Steven Naismith stond het 0-3. Nikica Jelavic schoot vlak na rust uit een vrije trap het vierde doelpunt binnen, waarna Kyle Lafferty zijn derde goal maakte. De eretreffer van James Dayton deed daarna niets meer af aan de overwinning van de Rangers.

Celtic had nog een kleine kans om de titel te pakken en deed in eigen huis wat het moest doen. Gary Hooper, Georgios Samaras, Shaun Malony en Pat McCourt verzorgden de doelpuntenproductie in de 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Motherwell. Ondanks die zege moet Celtic genoegen nemen met de tweede plaats achter de Rangers.