[Play-offs] Platje laat FC Volendam juichen

Melvin Platje heeft FC Volendam vrijdag naar de tweede ronde van de play-offs geschoten. De aanvaller scoorde in de 68e en de 77e minuut voor de Wijdbroeken tegen MVV Maastricht. Volendam had het eerste duel in Maastricht al met 3-2 gewonnen en treft VVV-Venlo, dat zeventiende in de Eredivisie wordt, in de volgende ronde.

Volendam had zichzelf met de zege in Maastricht een goede uitgangspositie verworven en voelde in eigen huis weinig druk. Mede daardoor bleef de stand lang 0-0, maar na rust kreeg het Volendamse publiek toch waar het voor gekomen was. De naar NEC vertrekkende Platje schoot binnen tien minuten twee keer raak en stelde de plaats in de tweede play-offronde zo veilig.

Naast Volendam - VVV-Venlo en FC Den Bosch tegen de nummer zestien uit de Eredivisie staan er in de tweede ronde van de play-offs nog twee ontmoetingen op het programma. Cambuur Leeuwarden treft FC Zwolle en BV Veendam neemt het op tegen Helmond Sport. Alle vier de duels worden op donderdag 19 en zondag 22 mei gespeeld.