RBC Roosendaal op rand van financiële afgrond

RBC Roosendaal houdt zo goed als zeker op te bestaan. Dat meldt algemeen directeur Jeffrey Kooistra in dagblad BN/De Stem. De Brabantse eerstedivisionist klopte gisteren bij de gemeente aan om garant te staan voor een tekort van zevenhonderdduizend euro, maar kreeg nul op het rekest.

RBC moest van de licentiecommissie van de KNVB uiterlijk vrijdag 29 april aantonen over voldoende liquide middelen te beschikken om te voldoen aan de betalingsverplichtingen van het lopende seizoen. De club wist dit al twee weken, maar wachtte tot het laatste moment met het verzoek aan de gemeente, die de club al vaker uit de brand hielp.

Wethouder Toine Theunis kreeg gisteravond voor de gemeenteraadszitting pas te horen hoe de club ervoor stond. "De brief van de KNVB ligt al twee weken bij de club en pas nu worden we geïnformeerd. De raad wordt daardoor in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd."

Kooistra had op meer tijd gerekend om de situatie op te lossen. "De voorbije maanden is hard gewerkt om 1,3 miljoen euro bijeen te krijgen. We dachten tot 30 juni de tijd te krijgen, maar de KNVB informeerde tussentijds naar de financiële stand van zaken. Toen werden we verplicht voor 29 april zeven ton aan liquide middelen aan te boren."

"Dit is het einde van het betaalde voetbal in Roosendaal. Als we punten in mindering krijgen, degraderen we en raken we onze licentie kwijt. Anders gaan we failliet."