Julianne Moore speelt boze heks

Julianne Moore gaat de rol van de boze heks Mother Malkin spelen in de fantasiefilm The Seventh Son. Dat is te lezen op de Amerikaanse filmsite Bloody Disgusting. Jeff Bridges tekende eerder al voor de rol van Master Gregory, een priester die zich specialiseert in duiveluitdrijving. Moore en Bridges werkten in 1998 al samen aan The Big Lebowski.

Het verhaal gaat over Thomas J. Ward, de zevende zoon van een zevende zoon in het Engeland van 1700, die als enige spoken en andere mythische wezens kan zien. Hij gaat in de leer bij Master Gregory om de wezens te bestrijden. Mother Malkin is een nietsontziende heks met ontzagwekkende magische krachten en één van de aartsvijanden van Ward. Ze gebruikt pasgeboren baby's van ongehuwde vrouwen voor haar bloedmagie.

The Seventh Son was eerst bekend als The Spook's Apprentice, en wordt onderdeel van de filmserie The Last Apprentice. Deze is gebaseerd op de boekenserie The Wardstone Chronicles van de Britse schrijver Joseph Delaney. Tot nu toe zijn zeven boeken verschenen, met een achtste in de maak.

De namen van andere castleden van The Seventh Son zijn nog niet bekendgemaakt. Sergey Bodrov, die in 2007 de film Mongol maakte over Dzjengis Khan, neemt de regie op zich. De film moet in 2013 in de bioscoop verschijnen.


Julianne Moore (Foto: Novum)