De Boer: "Spartak speelde vandaag veel beter"

Ajax werd vanavond roemloos uitgeschakeld in de achtste finale van de Europa League. Spartak Moskou was een maat te groot voor de ploeg van Frank de Boer.

Ajax startte zeer slap en kreeg het lek in het restant van het duel niet meer boven. "We verloren beide duels in de eerste helft", aldus De Boer na afloop op de clubsite van Ajax. "Spartak Moskou heeft vandaag wel veel beter gespeeld, hadden een beter positiespel en voelden zich comfortabeler op het kunstgras, al is het laatste geen excuus."

"Wij keken te apatisch toe voor rust. Zij waren agressiever. Ze speelden vooral dominanter dan onze spelers. We zijn blij dat we de tweede helft onze ruggen hebben gerecht. Dat moeten we meenemen naar zondag als er een nieuwe belangrijke wedstrijd wacht."

"Tot slot geef ik Spartak Moskou de complimenten. Zij speelden beter, ik vond het voetballend een heel goede ploeg en ik wens ze succes in de volgende ronde", besluit De Boer, die Ajax alleen in de slotfase wat kansen zag creëren. Dmitriy Kombarov, Welliton en Alex scoorden voor de Russen.