Veiling spullen van Juliana begint

Bij veilinghuis Sotheby's in Amsterdam begint maandag de eerste sessie van de veiling van objecten uit de nalatenschap van koningin Juliana. Vanaf 14.00 uur gaan in het RAI Theater in Amsterdam lot 1 tot en met 213 onder de hamer. Daaronder zijn zeldzame porseleinen serviezen, kasten en stoelen, eeuwenoude zilveren theelepeltjes en een medaillon uit 1516.

In het RAI Theater is plek voor ongeveer 1500 mensen. De te veilen spullen worden er op schermen getoond, want ze liggen in het pand van Sotheby's in Amsterdam. Mensen kunnen een bod uitbrengen in de zaal, maar ook via internet, schriftelijk en telefonisch.

De veiling duurt tot en met donderdag. In totaal komen ruim tienduizend objecten onder de hamer, die zijn verdeeld over 1725 lots. De afgelopen week konden belangstellenden de voorwerpen bekijken.

De spullen van Juliana zijn bij Sotheby's ter veiling aangeboden door haar dochters, koningin Beatrix, prinses Irene, prinses Margriet en prinses Christina. De opbrengst gaat naar vier goede doelen.

Veiling spullen van Juliana begint
Veiling spullen van Juliana begint (Foto: ANP)