Studente (19) in coma geramd door vriend

In Engeland staat een 23-jarige freefighter, Wayne Anthony Fox, terecht voor het in elkaar slaan van zijn 19-jarige vriendin, Tirion Lewis. Hij heeft haar zo enorm toegetakeld dat ze een maand in coma lag. Ze liep onder andere een gebroken bekken, beschadigde nieren en hersenletsel op. Het geweldsmisdrijf vond plaats in 2009, maar de rechtszaak vond deze week pas plaats.

Lewis zat twee jaar geleden met een vriendin in haar auto toen haar vriend naar hen toe kwam stormen. Hij sloeg de ruit kapot, schreeuwde boos en reed vervolgens de auto met Lewis en haar vriendin erin naar een afgelegen bos, waar de brute mishandeling plaatsvond.

De vriendin van het meisje, die zelf ook gewond raakte toen ze probeerde tussenbeide te komen, vertelde: "Hij zat bovenop haar, en sloeg non-stop. Plotseling stopte hij, stapte in de auto en reed weg." Ze wist daarna hulp te halen bij een in de buurt gelegen boerderij.

Toen het slachtoffer in het ziekenhuis aankwam konden de verplegers door de verwondingen van Lewis in eerste instantie niet zien of ze met een mannelijke of een vrouwelijke patiënt te maken hadden. Volgens de aanklager had een arts nog nooit iemand gezien die zo in elkaar geslagen was.

De verdediging van Fox luidde: "De duivel zei me dat ik mijn vriendin pijn moest gaan doen." De rechter acht de man schuldig aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, poging tot ontvoering en huiselijk geweld. Een uitspraak over zijn strafmaat wordt binnenkort verwacht. Twee jaar na de aanval lijdt Lewis nog steeds aan geheugenverlies.

Klik hier voor foto's van Lewis voor en na de aanval. De beelden kunnen als schokkend ervaren worden.