Piqué: "Guardiola geeft alle beslissingen een betekenis"

FC Barcelona speelt al jaren het beste voetbal ter wereld. Dat is volgens verdediger Gerard Piqué allemaal te danken aan Pep Guardiola.

De Spanjaard is blij met de werkwijze van zijn trainer. "Pep wil dat je als speler het spelletje snapt", vertelt de centrale verdediger aan FIFA.com. "Hij geeft niet alleen opdrachten, maar legt ook uit waarom. Dat maakt dat je een betere voetballer wordt. De trainer geeft alle beslissingen een betekenis."

Ook in mindere tijden wijkt Guardiola niet van zijn eigen filosofie af. "Zowel in goede als in slechte tijden blijft Guardiola bij zijn spelopvatting. Ik vind het geweldig om te zien dat als het even niet loopt of we krijgen kritiek, dat niets uitmaakt voor de manier waarop hij met ons wil spelen."

Volgens Piqué is Barcelona zo gevaarlijk omdat het geen vast systeem nodig heeft. "We kunnen veel variëren. Hoe we ook spelen, of dat nu met drie of vier verdedigers is of met een zwaar of licht middenveld, iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Dat geeft ons een voordeel."