Record aan nederlagen dreigt voor Feyenoord

Het huidig team van Feyenoord moet oppassen dat het dit seizoen niet op zeer negatieve wijze de geschiedenisboeken in gaat. Feyenoord verloor afgelopen weekend voor de tiende keer dit seizoen. Hetgeen betekent dat de Rotterdammers nog maar vijf verliespartijen van een evenaring van een negatief clubrecord verwijderd zijn, aldus het Algemeen Dagblad.

In de aankomende veertien duels zouden de Rotterdammers niet meer dan vier keer mogen verliezen, als zij het pijnlijke record willen ontlopen.In het seizoen 1957/58 leed Feyenoord een recordaantal nederlagen van vijftien wedstrijden in één Eredivisieseizoen.

Slechts zes elftallen in de historie van Feyenoord deden het tot nog toe slechter dan het huidige team van Mario Been. Naast het eerder genoemde rampjaar waren dat in 2008/09 (13 verloren duels), 1989/90 (12), 1977/78 (12), 1987/88 (12) en 2006/07 (11).

Feyenoord heeft in de komende veertien wedstrijd geen licht programma voor de boeg. Eerst moeten zij naar FC Twente, daarna volgen Vitesse, Heracles Almelo, ADO Den Haag, FC Groningen en sc Heerenveen. Kortom, het negatieve record dreigt voor de ploeg van Mario Been.