Jack Spijkerman: Ik tel weer mee

Jack Spijkerman denkt dat het publiek hem zijn overstap naar Talpa in 2005 definitief heeft vergeven. Zijn nieuwe shows op RTL 4, Echt Waar en Wat Vindt Nederland, zijn een groot succes. Dit zegt de tv-presentator in een interview met de TROS Kompas.

Spijkerman: "Grappig, hoe het werkt in de showbizz. Het ene moment word je uitgekotst, moet je bijna dood, en het andere moment kijken er ruim een miljoen mensen naar je. Op die manier leer je wel relativeren. Nu krijg ik weer uitnodigingen voor premières en dergelijke, en ben ik weer een meetellende BN'er."

In 2005 stapte de VARA-presentator, toen nog extreem succesvol met het programma Kopspijkers, over naar het prestigieuze Talpa (later genaamd Tien) van mediatycoon John de Mol. Heel Nederland viel toen over hem heen waarom 'een linkse presentator voor het grote geld ging'.

"Elke keer dat ik de krant opensloeg, vroeg ik me af wat ik nu weer had misdaan. Als je je hoofd op de voorpagina ziet staan met een groot rood kruis erdoorheen, alsof je dood bent... toen daar ook nog een scheiding bijkwam, gingen de bladen mij echt te lijf", aldus Spijkerman.

Dankzij het succes van John de Mol-formules als Echt Waar en Wat Vindt Nederland heeft Spijkerman weer rust: "We blijven met de kijkcijfers boven het miljoen zitten. Dat is natuurlijk geweldig. Het is leuk om op je 62ste met zoiets terug te komen op tv. Blijkbaar is de formule goed en heb ik mijn verleden een beetje achter me gelaten."


Jack Spijkerman: Ik tel weer mee