Uitslagen Engeland speelronde 19

Afgelopen weekeinde werd de negentiende speelronde van de Engelse Premier League gespeeld. De wedstrijden Everton - Birmingham City en Blackpool - Liverpool werden afgelast. Hieronder de uitslagen van de overige wedstrijden, de stand en een link naar de overige statistieken.

Van der Vaart weer belangrijk voor Spurs

Rafael van der Vaart bezorgde Tottenham Hotspur op tweede kerstdag een overwinning tegen Aston Villa. Dankzij twee goals van de Nederlander zegevierde de Londense club in Birmingham met 2-1. Eerder dit seizoen nam Van der Vaart in de eveneens met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Villa ook al beide Spurs-doelpunten voor zijn rekening.

De prestatie van Tottenham was extra knap omdat de ploeg ruim een uur lang met een man minder speelde. Jermain Defoe moest het veld ruimen na een elleboogstoot in het gezicht van James Collins. Even daarvoor had Van der Vaart op aangeven van Alan Hutton de score geopend.

In de 67e minuut was Van der Vaart opnieuw trefzeker, deze keer na goed voorbereidend werk van Gareth Bale en Aaron Lennon. De spanning keerde nog even terug toen doelman Heurelho Gomes tien minuten voor tijd werd verrast door een voorzet van Marc Albrighton. De Spurs gaven de overwinning, waardoor ze steviger vijfde komen te staan in de Premier League, echter niet meer uit handen.

United wint wederom, City ook

Manchester United handhaaft zich aan kop van de Premier League. Op Old Trafford werd Sunderland met 2-0 verslagen. Beide goals werden gemaakt door de Bulgaar Dimitar Berbatov, met dertien doelpunten topscorer in Engeland.

De thuisploeg gaf de toeschouwers die op Boxing Day naar het stadion waren gekomen vooral in de eerste helft waar voor hun geld. Berbatov opende al na vijf minuten de score, waarna de paal en doelman Craig Gordon een grotere score voorkwamen. Aan de andere kant kreeg Edwin van der Sar hooguit wat terugspeelballen te verwerken.

Ook na rust waren de Mancunians heer een meester, al leverde dat weinig uitgespeelde kansen meer op. Toch werd het door een fraai schot van Berbatov nog 2-0, waarna de wedstrijd gelopen was. Bij Sunderland, dat eerder dit seizoen nog met 3-0 won bij Chelsea, speelde Boudewijn Zenden bijna de hele wedstrijd mee.

Manchester City liet de achterstand op de stadgenoot niet verder oplopen. De uitwedstrijd tegen Newcastle United werd eenvoudig met 3-1 gewonnen. Al na vijf minuten stond het 0-2, mede door een grote fout van doelman Tim Krul. City staat slechts twee punten achter United, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld.