Agenten lossen waarschuwingsschoten in Enkhuizen

Twee agenten hebben zaterdagnacht in Enkhuizen ieder een waarschuwingsschot gelost nadat ze door een groep in het nauw waren gedreven. Zo'n veertig agressievelingen hadden zich tegen de agenten gekeerd. Te hulp geschoten collega's konden de groep uiteendrijven. Hierbij werd de wapenstok gebruikt, enkele mensen raakten gewond, meldt de politie.

De twee agenten zagen rond 02.00 uur dat een 22-jarige man uit Enkhuizen door een groep mannen belaagd werd. Ze schermden het slachtoffer af, waarna de groep van zo'n veertig man sterk zich tegen de dienders keerde. Een agent werd tegen een bouwhek gedreven, dat vervolgens omviel. De man viel en werd door meerdere personen overlopen. Vervolgens loste hij een schot in de lucht. De collega-agent was tevens ten val gekomen en schoot ook in de lucht.

De helft van de groep vertrok. Meerdere agenten kwamen assistentie geven en dreven de overgebleven vechtersbazen uit elkaar. Er ontstond schade aan een politieauto en meerdere personen raakten gewond. Onduidelijk is hoe ze er aan toe zijn. Vooralsnog is niemand aangehouden, maar de politie verwacht dat arrestaties spoedig volgen.