Hoeness: "Janssen staat bij ons op het lijstje"

Theo Janssen staat volgens VfL Wolfsburg-directeur Dieter Hoeness op het verlanglijstje van oude bekende Steve McClaren.

McClaren kent Janssen van zijn periode in Enschede. De Engelsman werd vorig seizoen kampioen met FC Twente, waarna hij zijn geluk ging beproeven in de Bundesliga bij Wolfsburg. Met Die Wölfe kent McClaren echter een zeer teleurstellend seizoen. De kampioen van 2009 staat op dit moment slechts dertiende.

De clubleiding is dan ook bereid in de winterstop versterkingen aan te trekken. Eén van de gegadigden is middenvelder Janssen. "Hij is een van de namen die we op ons lijstje hebben staan", zei Hoeness tegen SID. De directeur van Wolfsburg is echter niet volledig een voorstander van transfers in de winter.

De 29-jarige Janssen moet volgens Kicker ongeveer 3,5 miljoen euro opleveren voor Twente. Naast Wolfsburg zou ook Werder Bremen belangstelling hebben voor de Oranje-international. Twente heeft al een mogelijke opvolger in huis voor de technisch begaafde linkspoot. Willem Janssen maakt de overstap van Roda JC.