De i-dong is een ding in China

Op de China Hi-Tech Fair, die nu bezig is in Shenzen, China, zijn er diverse motion input technologies ten toongesteld waaronder ook de 'i-dong'. Het lijkt op een soort mix tussen Kinect en Move en de naam van het apparaat lokt natuurlijk grappen uit.

De 'i-dong' bestaat uit een sensor en een controller. De sensor is verbonden met een computer of een set-top-box en bestaat uit verschillende infrarood LEDs en een infrarood-camera. Omdat de sensor zwart is doet het erg denken aan Microsofts Kinect. De controller heeft meerdere knopjes en een soort zilveren bol aan het uiteinde. Dit gedeelte reflecteert licht van de infrarood LEDs van de sensor. Zoveel als de sensor op Kinect lijkt, lijkt deze controller op de Playstation Move controller.

Je kan de 'i-dong' bijvoorbeeld gebruiken voor het wisselen van kanalen op een set-top-box of voor het spelen van spelletjes. In China is het al te koop voor rond de 160 euro. Dan krijg je de sensor, twee controllers, games en verscheidene onderdelen die op de controllers te zetten zijn zoals een infrarood-reflector.

i-dongi-dong