Trainer weg vanwege slapeloze nachten

Na de 1-2 nederlaag tegen Sint-Truiden heeft Eric van Meir ontslag genomen als trainer van Lierse SK. Na zestien duels staat Lierse voorlaatste met negen punten.

"Ik ben op. Totaal op. Ik weet ook niet meer hoe ik aan deze situatie iets kan veranderen. Ik slaap niet meer en ik heb altijd gezegd, dat als ik hiervoor mijn slaap moet laten vallen, dat ik het voor gezien houd," aldus Van Meir op de website van Lierse.

"Ik neem gewoon weer de functie op die ik daarvoor had, als assistent-trainer. Het spijt me, maar voor mij houdt dit verhaal op. Het is me allemaal te veel geworden," besloot de 42-jarige Van Meir.

Update 12:45 uur

Lierse SK heeft vandaag bekendgemaakt dat Eric van Meir toch aanblijft als coach van de club. Het bestuur van Lierse had Van Meir gevraagd om te blijven en daar is Van Meir akkoord mee gegaan.

"Eric is een ervaren rot in het voetbal, maar een jonge trainer”, aldus algemeen directeur Neel de Ceulaer. "Noem het een leerproces, maar dat is voetbal. Hij beseft dat hij zijn teleurstelling niet zo impulsief had moeten verwoorden. We begrijpen dat hij ontsteld was, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Winnen en verliezen liggen soms dicht bij elkaar. Vandaag hebben we de dingen rustig kunnen bespreken en we hebben hem overtuigd.”