Emanuelson beslist snel over toekomst bij Ajax

Urby Emanuelson beslist binnen nu en twee weken of hij ook na dit seizoen nog voor Ajax voetbalt. "We zijn in gesprek, dus staat de deur nog op een kier", vertelde hij na de 3-0 overwinning tegen NAC Breda aan Novum Nieuws. "Het is aan mij om binnen nu en twee weken een beslissing te nemen." Het contract van Emanuelson in Amsterdam loopt volgende zomer af.

Dit voorjaar leken de onderhandelingen over een nieuw contract definitief spaak te zijn gelopen, maar er wordt nu toch weer gepraat. "Ik heb nu twee weken de tijd om alles op een rijtje te zetten", meldt de linkspoot, die benadrukt dat het een moeilijke keuze wordt. "Ik moet er heel goed over nadenken en zal er met veel mensen over praten. Daarna is het aan mij om een keuze te maken."

De reacties van het Amsterdamse publiek, dat tijdens de wedstrijd tegen NAC lange tijd zijn naam scandeerde, ziet Emanuelson als een mooie opsteker. "Ik heb het idee dat de waardering die de supporters voor mij hebben groeit. Ik wil ook graag laten zien dat ik van waarde ben voor Ajax." Emanuelson is bij Ajax bezig aan zijn zevende seizoen in de hoofdmacht.