DNA-onderzoek Nicky Verstappen levert niets op

Het grootschalig DNA-onderzoek in de zaak-Nicky Verstappen heeft geen match opgeleverd met het aangetroffen genetisch materiaal op de in 1998 omgebrachte jongen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Maastricht bekendgemaakt.

In de loop van vorig jaar werd nieuw DNA-materiaal op het lichaam van Verstappen gevonden. Het Openbaar Ministerie is vervolgens nagegaan of het genetisch materiaal overeenkomt met het DNA van mannen die rond het tijdstip van de moord in de buurt van het slachtoffer waren. Justitie heeft 107 mannen gevraagd om DNA af te staan. Uiteindelijk hebben tachtig mannen meegewerkt.

De 11-jarige jongen uit het Limburgse Heibloem verdween in augustus 1998 tijdens een zomerkamp in Brunssum en werd dood teruggevonden. De geruchtmakende zaak is nooit opgelost en de exacte doodsoorzaak is niet vastgesteld.

Het materiaal was al vergeleken met het DNA van de tentgenootjes. Dat leverde vorig jaar geen match op, waardoor de mogelijkheid blijft bestaan dat het genetisch materiaal van de dader is. In 2000 werd ook al een DNA-onderzoek gehouden. Ook dat leverde geen verdachte op.