Just Cause wordt verfilmd

Filmmaatschappij L+E Pictures heeft de rechten verworven om een film te maken over de videogame Just Cause. Dat schrijft de website Variety. Adrian Askarieh wordt genoemd als producent. Hij produceerde eerder al de gameverfilming Hitman. Het script is van Michael Ross, bekend van de horrorfilm Turistas.

Askarieh heeft al een goede verhouding met de productiemaatschappijen Eidos Interactive en Square Enix, het moederbedrijf van de game. Zo wordt er aan een vervolg op Hitman gewerkt. Daarnaast produceert Askarieh de film over de actiegame Kane & Lynch met Bruce Willis en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

In de Just Cause-serie staan de avonturen van Rico Rodriguez centraal. Hij voert in het geheim opdrachten uit in een poging om dictatoren van hun troon te stoten. In de games gaat dit gepaard met veel explosies en gewaagde stunts.

In 1995 verscheen er al een film met de naam Just Cause. Deze thriller met onder andere Sean Connery, Laurence Fishburne en Scarlett Johansson heeft echter niets te maken met de gelijknamige videogame en diens verfilming.


Just Cause 2