Van Wolfswinkel: "Verdiend gewonnen"

Ricky van Wolfswinkel schoot vanmiddag, in het duel tegen Ajax (2-1), weer met scherp. De aanvaller van FC Utrecht verzilverde twee strafschoppen en stond daarmee aan de basis van de zege. Daarnaast meende de topscorer dat de drie punten verdiend waren.

"We kwamen op voorsprong door twee terechte strafschoppen, misschien hadden we zelfs nog wel een derde moeten krijgen. We hebben erg goed verdedigd, complimenten aan het centrum achterin. Als team hebben we gewoon erg goed gespeeld en daarom ook verdiend gewonnen", aldus Van Wolfswinkel tegenover de camera's van Eredivisie Live.

FC Utrecht speelde drie dagen geleden, in het kader van de Europa League, nog een zware wedstrijd tegen Liverpool (0-0). Daardoor had de formatie van trainer Ton du Chatinier maar weinig tijd om te herstellen; iets wat Van Wolfswinkel beaamd. "Je hebt een korte tijd om te herstellen en als je geen pijntjes hebt, is er op zich wel tijd genoeg. Als je wel pijntjes hebt dan is het erg kort dag."

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen op doelpunten. "In de tweede helft kregen we nog een paar goede kansen en daar moet er zeker één van in. Dan sta je op 0-3 en is de wedstrijd helemaal gespeeld", besloot de aanvaller, die inmiddels al op negen treffers staat.


Ricky van Wolfswinkel (Wikimedia Commons/Vincent Teeuwen)