Beerens over Ajax: "Voor mij zou dat de ideale stap zijn"

Roy Beerens stond de afgelopen transferperiode in de belangstelling van Ajax en FC Twente. De buitenspeler van sc Heerenveen had graag de overstap naar Amsterdam gemaakt, maar Ajax vond de vraagprijs te hoog. Beerens heeft de hoop nog niet opgegeven en hoopt vroeg of laat alsnog bij Ajax uit te komen.

"Voor mij zou dat de ideale stap zijn", zegt Beerens in gesprek met Voetbal International. "Ideaal qua club en qua spelopvatting." Ook FC Twente was geïnteresseerd, maar die club ziet Beerens niet zo zitten. "Twente vind ik een ander verhaal. Natuurlijk lijkt het me prachtig in de Champions League te spelen. Maar ik vraag me sterk af of het qua club een vooruitgang was geweest."

"Natuurlijk, ze zijn kampioen geworden", vervolgt Beerens. "Maar dat sportieve gat gaat dit jaar gedicht worden. Twente wordt niet weer kampioen."

Een overstap naar het buitenland ziet Beerens nu nog niet zitten. "Dat Fiorentina vorig jaar interesse toonde was leuk. Maar ik wil eerst slagen in de Nederlandse top, voordat ik naar het buitenland vertrek. Financieel heb ik het hier super, alleen voor de sportieve uitdaging ga ik weg."

Beerens doorliep de jeugdopleiding van PSV. Hij maakte daar zijn debuut en speelde in totaal negen duels. Verder kwam hij niet in Eindhoven. De 1-voudig Oranje-international wil nu het ongelijk van zijn oude club bewijzen. "In de PSV-jeugd droomde ik er altijd van om in het Philips Stadion spelen. Uiteindelijk wil ik ze laten zien dat ze destijds een fout hebben gemaakt door me weg te laten gaan."