Been: "Dit is mijn club en hier ga ik niet zomaar weg"

De selectie van Feyenoord heeft de afgelopen maanden een flinke verjonging doorgemaakt. Mede daardoor lukte het de club niet om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Voor trainer Mario Been geen reden om in paniek te raken. "Dit is mijn club en ik ga hier niet zomaar weg", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

In de aanloop naar de wedstrijden gaf Been aan dat de wedstrijden in de Europa League heel belangrijk waren voor zijn jonge spelers. "Wat er is gebeurd, strookt ook niet met mijn ambitie en die van de spelers. Die zes wedstrijden waren goed geweest om ervaring op te doen voor deze spelersgroep. We hadden daar ons voordeel mee kunnen doen ten opzichte van de concurrenten. Clubs als sc Heerenveen en FC Groningen komen dichterbij."

Been denkt dat het dit seizoen moeilijk gaat worden. "Wij gaan dit seizoen niet zomaar wedstrijden winnen en we gaan ons zeker niet zomaar plaatsen voor de voorronde van de Europa League."

Been kijkt na de uitschakeling in de Europa League alweer vooruit. "Natuurlijk is het een enorme teleurstelling dat je geen rol meer speelt in Europa, maar we kunnen nu maar één ding doen: ervoor zorgen dat we volgend seizoen weer een kans krijgen om ons voor Europees voetbal te plaatsen."

De Rotterdammer ziet voldoende perspectief. "Dit is mijn club en ik ga hier niet zomaar weg. Ik ben positief gestemd en denk dat er over twee of drie jaar weer een elftal staat dat mee kan doen om de prijzen want we hebben veel kwaliteiten binnen deze jonge groep. Het verschil is alleen dat ik vorig jaar spelers als Giovanni van Bronckhorst en Roy Makaay had. Nu moet ik Luc Castaignos (17) en Jerson Cabral (19) inbrengen bij een 2-0 achterstand tegen AA Gent. Dat scheelt nogal wat interlands."