[MotoGP] Yamaha bevestigt Spies voor 2011

Het MotoGP-team van Yamaha heeft bevestigd dat Ben Spies in 2011 naast Jorge Lorenzo de tweede fabrieksmachine zal gaan besturen. Het nieuws komt niet als een verrassing, omdat de Amerikaan al onder contract stond bij het Japanse merk en al lange tijd als rijder van het fabrieksteam genoemd werd.

Het nieuws dat Valentino Rossi naast Ducati zou vertrekken maakte de weg vrij voor Yamaha om de regerend Superbike-kampioen weg te halen bij Tech 3. "Ben heeft in zijn eerste tien races in de MotoGP veel progressie laten zien. Hij leert snel en laat goede resultaten zien, zoals de verdiende podiumplaats op Silverstone, wat indrukwekkend is voor iemand die zijn eerste volledige MotoGP-seizoen rijdt," zei de motorsportbaas van Yamaha Lin Jarvis.

Hij voegde er aan toe dat 2011 voor de Amerikaan wederom een leerjaar zal worden, maar dat hij daarna zal moeten kunnen oogsten. De coureur zelf is Herve Poncharal van het Tech 3-team dankbaar dat hij de kans gekregen heeft om in de MotoGP samen met zijn Amerikaanse monteurs in de luwte ervaring op te kunnen doen en al snel een podiumplaats te bereiken.