[EL] Uitslag FC Utrecht - Celtic

FC Utrecht heeft voor een grote verrassing gezorgd in de playoffs van de Europa League. In de eigen Galgenwaard werd Celtic verrassend eenvoudig opzijgezet met 4-0 en daarmee werd de 0-2 nederlaag van vorige week ruimschoots weggepoetst. Grote man aan de kant van Utrecht was Ricky van Wolfswinkel, die drie keer scoorde.

Utrecht had al snel de 0-2 nederlaag van vorige week op Celtic Park weggepoetst. Van Wolfswinkel benutte binnen twintig minuten twee, terechte, penalty's en zette Utrecht zo naast Celtic. Daarna bleef Utrecht het duel domineren en had het voor rust al met 3-0 voor moeten staan, nadat Mertens een bal net via de lat over zag gaan.

Direct na rust was het wel raak. Asare stelde van Wolfswinkel in staat om mooi de 3-0 achter Zaluska te schieten, waarmee Utrecht op rozen leek te zitten. Celtic wist er niet uit te komen en daarvan wist Maquire na ruim een uur te profiteren door de 4-0 aan te tekenen.

Celtic bleek daarna onmachtig om het Utrecht nog lastig te maken, waardoor Utrecht zich plaatste voor de groepsfase van de Europa League. Morgen om 13.00 uur zal de ploeg samen met AZ en PSV in de koker zitten.

Utrecht wint knap van Celtic (Novum)

FC Utrecht

4 - 0

Celtic

11' v. Wolfswinkel (pen)
 19' v. Wolfswinkel (pen)