'Ajax mengt zich in strijd om Twente-doelwit Rosales'

FC Twente krijgt in de race om de handtekening van Roberto Rosales concurrentie van Ajax. De Amsterdammers zien in de verdediger van AA Gent een geschikte vervanger van Gregory van der Wiel, die wellicht vertrekt.

De interesse van Ajax voor Rosales is saillant, daar men in Amsterdam de verrichtingen van Ronnie Stam tevens nauwlettend in de gaten houdt. Rosales wordt door Twente gezien als de opvolger van Stam, die eventueel naar Ajax verhuist als vervanger van Van der Wiel. Dit bericht het Algemeen Dagblad.

De verbintenis van Rosales bij Gent loopt nog één seizoen door. Als de Champions League-deelnemer nog wat geld aan de rechtsback wil verdienen moet hij in de huidige transferperiode worden verkocht. Het scoutingsapparaat van Ajax heeft Rosales in het afgelopen seizoen enkele malen bekeken.

Rosales (21) kwam drie jaar geleden van Caracas FC naar AA Gent. In België ontwikkelde de international zich onder Michel Preud'homme stormachtig. Preud'homme is sinds 1 juli hoofdtrainer van Twente en zou Rosales graag in zijn kielzog mee willen nemen naar Enschede. In de komende dagen wordt duidelijk wie er met Rosales aan de haal gaat.