Star Wars: The Old Republic herschreven door Mass Effect

Daniel Erickson, hoofdontwikkelaar en schrijver van Star Wars: The Old Republic heeft aangegeven dat het gehele conversatiesysteem in de MMORPG afgekeken is van Mass Effect. Het originele idee was om hetzelfde systeem als in Dragon Age te gaan gebruiken, dat geen voice-over gebruikt.

Maar toen The Old Republic nog in een beginfase zat en de ontwikkelaars zagen hoe ze het bij Mass Effect hadden aangepakt wisten de ontwikkelaars wat ze moesten doen. Ze riepen Lucas Arts bij zich en lieten SW: TOR zien, eentje met voice-over en eentje zonder. Bij die met voice-over hing er natuurlijk een groter prijskaartje aan. De ontwikkelaars dachten dat Lucas Arts nooit voor de voice over zou kiezen vanwege de kosten maar ze zijn unaniem akkoord gegaan.

Erickson vindt het echt niet erg om de andere game van Bioware lof te geven voor het conversatiesysteem, Mass Effect heeft de gamewereld veranderd want je was echt de held, je had alle goede zinnen en je was gewoon cool. Star Wars: The Old Republic staat gepland voor een release in de lente van 2011 op de pc.

Old Republic