Sneijder: "We gaan door tot en met 11 juli"

Wesley Sneijder moet er niet aan denken dat Nederland vanmiddag in Durban van Slowakije verliest. Het woord 'uitschakeling' komt niet meer in het woordenboek van de Utrechter voor.

"Op het EK twee jaar geleden vielen de woorden 'uitschakeling' of 'thuis' nog wel eens in onderlinge gesprekken met ploeggenoten, onbewust," vertelt Sneijder in het AD. "Nu heeft niemand het over thuis, want we gaan voorlopig nog helemaal niet naar huis. We gaan door tot en met 11 juli."

De middenvelder van Inter verwacht dan ook niet dat Oranje vanavond zijn koffers kan pakken. "We mogen niet verliezen van Slowakije. Dat kan niet en gebeurt gewoon ook niet." Bij een overwinning speelt het Nederlands elftal in de kwartfinale tegen Brazilië of Chili. Die twee landen ontmoeten elkaar vanavond.

Sneijder hoopt dat het Nederlands elftal als een collectief aan de weg naar de finale blijft timmeren. "Vooraf heeft iedereen erin toegestemd om eventueel wisselspeler te zijn. Als je dat niet kunt accepteren, had je niet moeten komen. Dat geldt voor iedereen. Ook voor mij."