Drukste verkeersweekend door werkzaamheden

Werkzaamheden zullen het komende weekend zorgen voor veel overlast op de wegen. Met name op de A2 en op de A27 wordt veel vertraging verwacht, waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID). Volgens de VID wordt het qua werkzaamheden een van de drukste weekends van het jaar.

Op de A2 wordt het hele weekend gewerkt aan de weg tussen Utrecht en Den Bosch. Vooral vanuit Den Bosch naar Utrecht wordt het druk, maar ook in de andere richting en op de omleidingroute via de A27 vanuit Gorinchem wordt door de werkzaamheden extra drukte verwacht.

Zondag, op Vaderdag, wordt het op de wegen helemaal druk doordat ook aan de A1, de A12, de A50, de A58 en de A73 wordt gewerkt. Het verkeer wordt omgeleid bij wegafsluitingen en wanneer er lange files ontstaan.

Naast de werkzaamheden zijn er in het weekend ook een aantal grote evenementen die lokaal voor extra verkeer zullen zorgen. Zo wordt vrijdag en zaterdag op de basis in Gilze-Rijen de open dag van de Luchtmacht gehouden, wordt op vrijdag en zaterdag getennist in Rosmalen, staat Kiss vrijdag in Arnhem en Muse zaterdag in Nijmegen.

Mogelijk helpt het Nederlands elftal wel nog een beetje. Zaterdag speelt Nederland tegen Japan zijn tweede WK-wedstrijd. Tijdens het eerste duel maandag was het zeer weinig verkeer op de weg.