Jamaicaanse drugsbaron mogelijk gevlucht

De Jamaicaanse drugsbaron Christopher 'Dudus' Coke is mogelijk het land ontvlucht. Dat heeft de regering van Jamaica woensdag gezegd. Na een inval in de sloppenwijk waar Coke heer en meester was, heeft het leger hem nog niet kunnen vinden.

"Ik kan niet zeggen of hij in Jamaica is", zei minister voor informatie Daryl Vaz. De advocaat van Coke wilde niets zeggen over zijn verblijfplaats.

Een politie- en legermacht is begonnen met een zoektocht van deur tot deur in de Tivoli Gardens, in West Kingston. Volgens de regering is de rust in de wijk weer gekeerd.

De afgelopen vier dagen heeft de politie en het leger strijd geleverd met gangsters in de Tivoli Gardens. Ten minste 44 burgers kwamen hierbij om het leven. Ook vier soldaten en agenten verloren het leven. Het geweld was geen verrassing. Er werd gewaarschuwd dat Coke al maanden bezig was met het verzamelen van wapens en voorbereidingen trof voor zijn verdediging sinds de Verenigde Staten in augustus om zijn uitlevering hadden verzocht. De VS beschouwt Coke als een van de gevaarlijkste drugsbaronnen ter wereld.

Jamaicaanse drugsbaron Coke mogelijk gevlucht
Jamaicaanse drugsbaron Coke mogelijk gevlucht (Foto: Novum)