Van Gaal: "Bayern niet bij de beste teams van Europa"

Het is bijna zover: de Champions League finale. Op de vooravond van de climax van het Europese voetbal geeft Bayern München-trainer Louis van Gaal aan dat de weg naar de finale geen gemakkelijke was.

"Ik denk niet dat wij bij de beste teams van Europa horen," is Van Gaal bescheiden tijdens de persconferentie aan de vooravond van de finale. "Inter, Chelsea, Barcelona en Manchester United zijn de beste teams in Europa, niet Bayern."

Het mag een verrassing genoemd worden dat Bayern in de finale staat. In de groepsfase stond de club uit de Bundesliga er niet goed voor. Van Gaal beseft dat zich terdege. "We hebben veel geluk gehad op weg naar de finale van de Champions League. We hebben de finale onder andere bereikt door fouten van scheidsrechters die in ons voordeel uitpakten."

Van Gaal nam ook tijd om zijn relatie met Inter-trainer José Mourinho te bespreken. "José is naar mijn mening één van de beste coaches. Ik zeg dit niet over veel trainers, maar Mourinho verdient het. Hij heeft van Inter een winnend team gemaakt en daarbij heeft hij de juiste spelers aangetrokken die bij zijn manier van spelen horen."