Internazionale verovert Italiaanse beker

Internazionale heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De ploeg uit Milaan won woensdag de finale van de Coppa Italia ten koste van AS Roma. Inter won in het Stadio Olympico met 1-0 door een doelpunt van Diego Milito.

Inter moest al na vijf minuten verder zonder Wesley Sneijder. De spelmaker moest met een blessure aan zijn rechterbovenbeen naar de kant, nadat hij in de eerste minuut botste op Roma-verdediger Nicolas Burdisso.

Sneijder probeerde nog verder te spelen, maar werd kort daarna vervangen door Mario Balotelli. Het is onduidelijk hoe ernstig de blessure van Sneijder is en of hij op tijd fit is voor de Champions League-finale op 22 mei en het aanstaande WK in Zuid-Afrika.

Ook zonder de Nederlander lukte het de ploeg van José Mourinho de wedstrijd te winnen. Milito scoorde de winnende treffer vijf minuten voor de rust, waarna Inter die voorsprong niet meer uit handen gaf. In de slotfase kreeg Roma-aanvaller Francesco Totti nog een rode kaart.

Naast de Italiaanse beker kan Inter ook nog het landskampioenschap en de Champions League winnen.