Drie jaar cel voor inrijden op buurman

Een 31-jarige vrouw uit Utrecht is veroordeeld tot drie jaar cel voor het inrijden op haar buurman in augustus vorig jaar. Ook heeft ze een rijontzegging van vijf jaar gekregen. De rechtbank in Utrecht acht de vrouw schuldig aan poging tot moord. Tegen de vrouw was twee jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar geëist.

De vrouw reed twee keer met haar auto in op de buurman. Die had een paar dagen daarvoor een volgens de rechtbank zeer ongepaste seksuele opmerking gemaakt over de 6-jarige dochter van de vrouw. De man had onder invloed van een grote hoeveelheid alcohol gezegd dat hij het kind wel lekker vond en wel met haar wilde slapen.

De vrouw schrok erg van deze opmerking, werd boos en ging samen met haar dochter direct naar huis. De volgende dag zei ze tegen een buurvrouw dat ze nog steeds heel boos was en meldde het incident bij de politie.

Op de dag van de aanrijding volgde de vrouw haar buurman eerst drie kwartier. De man merkte dit en ging terug naar huis. Hij stapte uit zijn auto, waarop de vrouw op hem inreed, zodat hij klem kwam te zitten tussen twee auto's. Hij viel, waarna de vrouw nogmaals op hem inreed. Bij deze tweede poging werd de man slechts licht geraakt, aan het eerste incident hield de man verwondingen aan zijn knieën en benen over.

De vrouw heeft volgens de rechtbank met voorbedachten rade gehandeld. Dat de man niet dodelijk gewond raakte, was 'een gelukkige omstandigheid'. Hoewel in het dossier volgens de rechtbank aanknopingspunten zijn te vinden dat de vrouw zich in mindere mate bewust is geweest van haar 'ongepaste' handelen en de consequenties daarvan, heeft de rechter daar geen rekening mee gehouden, omdat ze niet heeft meegewerkt aan een psychiatrisch en psychologisch rapport.