Eerste Divisie wil duidelijkheid over Veendam

De Eerste Divisie gaat mogelijk met negentien teams verder volgend jaar. De Coöperatie Eerste Divisie (CED) heeft zich uitgesproken tegen degradatie zolang er geen duidelijkheid is over het voortbestaan van BV Veendam. Voor 1 juni willen de negentien clubs die duidelijkheid hebben. De eerstedivisionisten zijn tegen degradatie van een gezonde club als Veendam nog voor het begin van het nieuwe seizoen om kan vallen.

Op de algemene ledenvergadering lieten de overige achttien clubs zich door Veendam inlichten over de situatie van de Groningse club. Die kan nog niet zeggen of het volgend seizoen gehaald kan worden. Daarom heeft de CED de KNVB gevraagd om duidelijkheid te verschaffen over de licentie van de club.

De eerstedivisionisten stellen "geen bezwaar te hebben tegen sportieve degradatie, maar een beroep te doen op financiële fair-play." Dit jaar zouden twee clubs degraderen van de Eerste Divisie naar de nieuwe Topklasse. Door het faillissement van HFC Haarlem is er nog slechts één degradatieplaats.