[NHL] Rangers verslaan stadgenoot Islanders eenvoudig

De New York Rangers hebben hun stadgenoot de New York Islanders eenvoudig aan de kant gezet met 5-0. Na drie verliespartijen op rij oogden de Rangers als herboren. Na acht minuten spelen stond er al een beslissende 3-0 op het scorebord.

De Rangers vechten nog voor hun laatste kans om de play-offs te bereiken en staan vijf punten achter op nummer 8 Boston Bruins. De Islanders hebben inmiddels weinig hoop om de play-offs nog te halen. Het seizoen was goed begonnen mede door de komst van de rookie John Tavares die alle records brak in de junior leagues, maar later in het seizoen zakten zij steeds verder weg.

Artem Anisimov opende de score na drie minuten speeltijd door een geblockt schot binnen te werken. Ruim twee minuten later was het al weer raak via topscorer Marian Gaborik. Hij schoot een rebound van een schot van Brandon Dubinksy binnen. Verdediger Michael Del Zotto scoorde krap drie minuten later in de powerplay de 3-0.

In de tweede periode werd niet gescoord, maar in de derde periode maakte Marian Gaborik zijn tweede van de avond. Na twaalf minuten spelen in deze periode viel Trevor Gillies Rangers-speler Sean Avery aan en kreeg hiervoor een dubbele minor straf (2x 2 minuten) en werd de rest van de wedstrijd geschorst. Tevens kreeg Islanders-speler Blake Comeau twee strafminuten aan zijn broek. De Rangers wisten de 5-0 te maken in de hieruit volgende powerplay.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
New York Rangers New York Islanders 5-0
Washington Capitals Pittsburgh Penguins 4-3 (SO)
Buffalo Sabres Montreal Canadiens 3-2 (SO)
Detroit Red Wings St. Louis Blues 4-2
Colorado Avalanche Los Angeles Kings 4-3 (SO)
Vancouver Canucks Anaheim Ducks 4-1