[NHL] Red Wings verslaan Penguins

De Detroit Red Wings hebben goede zaken gedaan in de playoff-race door de Pittsburgh Penguins te verslaan. De laatste keer dat de Penguins op bezoek waren in de Joe Louis Arena mocht Penguins-captain Sidney Crosby als jongste captain ooit de Stanley Cup in ontvangst nemen, nu werden diezelfde Penguins met 3-1 verslagen.

Henrik Zetterberg scoorde tweemaal en was man van de wedstrijd. Verder was goalie Jimmy Howard, die het na het eindsignaal nog even aan de stok kreeg met Crosby, goed in vorm met 26 reddingen uit 27 schoten op doel. De Red Wings haalden punten in hun laatste zes wedstrijden en wonnen er hier vijf van; punten die hard nodig zijn om voor de negentiende keer op rij de play-offs te halen.

De eerste goal kwam op naam van Valtteri Filppula. Met een knappe stickbeweging zette hij verdediger Sergei Gonchar voor schut en scoorde door zijn benen in de korte hoek. De 2-0 was van Zetterberg die een rebound van zijn eigen schot binnen kon werken. Pascal Dupuis hield vervolgens de Penguins in de wedstrijd door de 2-1 te maken, maar al snel in de derde periode herstelde Zetterberg de marge van twee goals.

Er werden twee andere wedstrijden in de NHL gespeeld. De Ottawa Senators versloegen de Montreal Canadiens met 2-0 en beëindigden daarmee hun verliesreeks van vijf wedstrijden. De Los Angeles Kings versloegen de Colorado Avalanche, die inmiddels ook moeten vrezen voor hun playoff-plaats, met 4-3 in de extra tijd.