Earthworm Jim binnenkort via DSiWare

Gameloft heeft bekendgemaakt dat Earthworm Jim binnenkort te downloaden is op de Nintendo DSi, meldt de weblog Joystiq. Het spel over de stoere worm Jim zal via het online kanaal voor DSiWare worden aangeboden.

De actie van Earthworm Jim vindt plaats op het bovenste scherm. Het touchscreen wordt enkel gebruikt om tips te tonen, de progressie in het level weer te geven en de game op pauze te zetten.

Earthworm Jim was vroeger een doodgewone worm. Doordat een super-over-de-top-rete-cool ruimtepak uit de ruimte precies op Jim viel, muteerde de worm in de komische superheld. Jim hoort bij toeval wat Psy-Crow en de boze koningin Slug-for-a-Butt willen doen met prinses What's-Her-Name. Jim kan dit niet laten gebeuren, maar moet het wel eerst opnemen tegen vijanden als Bob the Killer Goldfish en Evil the Cat.

De actie in Earthworm Jim is alles behalve gewoon. Rondvliegende koeien, Jim's hoofd als zweep, en vele andere rare gebeurtenissen staan Jim te wachten. En heeft de speler even geen zin om Jim te laten bewegen, dan gaat Jim op zijn eigen houtje klungelen met zijn wapen.

Earthworm Jim was een populaire actiegame op onder andere de PC, Super Nintendo en Sega Megadrive. Het spel verscheen voor het eerst in 1994. In 2008 werd het spel opnieuw uitgegeven via het Nintendo Wii Virtual Console-kanaal.

Fans wachten al een tijdje op een vernieuwde HD-uitgave van Earthworm Jim. Deze moet verschijnen op het Playstation Netwerk van de Playstation 3, en op Xbox Live Marketplace voor de Xbox 360. Eerst zal Earthworm Jim echter op de Nintendo DSi verschijnen via het DSiWare-kanaal.

Earthworm Jim binnenkort via DSiWare
Earthworm Jim binnenkort via DSiWare

Submitter:  Bron: Novum