Leonardo: "De bal ligt nog bij Inter"

De Italiaanse titelstrijd ligt sinds dit weekeinde weer wagenwijd open. De voorsprong van Internazionale op stadsgenoot AC Milan slonk tot een punt en die op AS Roma tot vier. "Voorspellingen zijn moeilijk te maken", stelt AC Milan-coach Leonardo. Een ding is voor de Braziliaan echter zeker. "De bal ligt nog steeds bij Inter."

Leonardo's Rossoneri hebben in de Serie A al sinds eind januari niet meer verloren, maar wel vier keer gelijkgespeeld in negen wedstrijden. "We verlangen heel erg naar de titel. Ook Roma had een goede reeks en probeert die vast te houden."

Roma begon onder Luciano Spalletti moeizaam aan het seizoen, maar sinds Claudio Ranieri als zijn vervanger is aangesteld, speelt Roma het meest constante voetbal in Italië. "Een comeback is mogelijk", denkt verdediger Jon Arne Riise van de Romeinse club. "Inter is de favoriet, maar wij geloven in onszelf. Alle negen wedstrijden zijn nu een finale."

Morgen wordt een volledige speelronde in de Italiaanse competitie gespeeld. Inter ontvangt dan hekkensluiter Livorno, maar bij de koploper ontbreekt spelmaker Wesley Sneijder. De middenvelder heeft een lichte spierblessure en wordt met het oog op de topper tegen AS Roma van dit weekeinde en het Champions League-treffen met CSKA Moskou over een week rust gegund.

Roma gaat morgen op bezoek bij Bologna, de nummer veertien. Milan speelt uit tegen middenmotor Parma.