Advocaat blij met resultaat, niet met spel

AZ liet het gisteren na om ruim afstand te nemen van Sparta Rotterdam, maar de ploeg van trainer Dick Advocaat won wel op het Kasteel (0-1). Advocaat was content met de 'lelijke' zege.

AZ etaleerde de uitstekende vorm van de afgelopen weken allerminst tegen Sparta. "Dit was onze minste wedstrijd van het seizoen", stelde Advocaat na afloop van het duel. "De wedstrijd kende eigenlijk maar één hoogtepunt en dat was de vierde minuut, waarin wij scoorden."

Sterkhouders Rasmus Elm en Stijn Schaars moesten verstek laten gaan door respectievelijk buikgriep en een rugblessure. "We hadden Schaars vanochtend nog getest en dat ging goed. Uiteindelijk viel het toch tegen. Rasmus had buikklachten en dat verergerde eigenlijk alleen maar tijdens de busreis naar Rotterdam."

AZ deed met de zege op Sparta goede zaken, daar FC Utrecht en Heracles Almelo - beiden wonnen eerder dit weekeinde - op afstand worden gehouden. "Onze concurrenten kwamen al tot winst, dus wij moesten ook winnen van Sparta. Met het resultaat ben ik dus erg blij, met het spel niet."