Carew loodst Aston Villa naar halve finale FA Cup

Een fabelachtige comeback van Aston Villa heeft de club ten koste van Reading een plaats bij de laatste vier in de FA Cup opgeleverd. John Carew was de man van de wedstrijd met een zuivere hattrick.

Onverwachts kwam Reading binnen het half uur op voorsprong op eigen veld. Shane Long tekende voor de 1-0, waarna hij op slag van rust ook de maker van de 2-0 was. Aston Villa-trainer Martin O'Neill zal in de rust van het duel ongetwijfeld een donderspeech hebben gegeven, daar The Villans in het tweede bedrijf furieus uit de startblokken kwamen.

Ashley Young en Carew zorgden binnen zes minuten dat het duel weer alle kanten op kon. Nadat diezelfde Carew ook voor de 3-2 had gezorgd bleef het lange tijd spannend. In de slotminuut kroonde zich Carew zich echter tot absolute man van de wedstrijd door zijn derde van de avond vanaf de strafschopstip binnen te werken. Daardoor staat Villa in de halve finale van het prestigieuze Engelse bekertoernooi.